1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
3. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
4. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
a výrobky z nich
5. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
6. MLÉKO
a výrobky z něj
7. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
8. KORÝŠI
a výrobky z nich
9. VLČÍ BOB (LUPINA)
10. MĚKKÝŠI
a výrobky z nich
11. VEJCE
a výrobky z nich
12. RYBY
a výrobky z nich
13. CELER
a výrobky z něj
14. HOŘČICE
a výrobky z ní